Acai Point

Co je açaí

Açaí (Euterpe Olacera), čteno (asají), je plod palmy rostoucí přímo v centru deštných pralesů v okolí Amazonky. Açaí vypadá podobně jako naše borůvky. Její chuť je velmi exotická, originální a zároveň lahodná a dala by přirovnat ke směsi malin, borůvek a čokolády.

Bobule açaí jsou jedny z nejvýživnějších plodů a zároveň nejsilnějších přírodních antioxidantů. Açaí je nejkompletnější přírodní potravina naší planety, která obsahuje dvojnásobek antioxidantů než borůvka a 30x více anthokyaninu (typické purpurové barvivo) než červené víno.

Po mnoho staletí bylo açaí nejdříve používáno původním obyvatelstvem amazonských deštných pralesů jako zdroj potřebné energie a zároveň pro jeho výživnost a potřeby budování silného imunitního systému. Přezdívali mu proto ovoce bohů.

V Brazílii je açaí nazýváno místním obyvatelstvem také jako super food, které se stalo nedílnou součástí jejich denní stravy, používané především jako stimulant energie, k podpoře mozkové činnosti, zvyšování sexuálního apetitu a detoxikaci organismu.

 

Konzumace açaí

V Brazíli se toto ovoce nejčastěji konzumuje způsobem, kterému říkají açaí na tigela, tedy açaí v misce. Je to tradiční součást jejich snídaní, protože jim zajistí dobrý start do náročného dne. Do misky açaí s guaranou můžete ručním mixérem domíchat např: banán, jahody, vaječné bílky nebo jiné doplňující ovoce či zdroje bílkovin a získat tak dokonalé a zdravé jídlo.

Tipy na další pokrmy naleznete v záložce recepty.

Tento web používá k poskytování služeb, kontrole návštěvnosti webu a personalizaci reklam soubory cookie. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close